Få hjälp med att skjuta upp mensen - menskollen.se

Få hjälp direkt vid mensförskjutning

Våra läkare tar hand om dig direkt, du får återkoppling inom 30 minuter.

Är det farligt att skjuta upp mensen?

Det är helt ofarligt att skjuta på mensen. Att hoppa över sin mens påverkar inte fertiliteten (kunna bli gravid) senare i livet. Däremot ska personer som har en ökad risk för blodpropp undvika behandling för att skjuta upp sin mens. Detta gäller för tex rökare och äldre personer har lättare för blodproppar.

Hur ofta kan man skjuta upp mensen?

Det går bra att få hjälp från våra doktorer med receptförnyelse vid de tillfällen det inte är praktiskt för dig att slippa din mens. Många kvinnor tror att det är farligt men det är inte på något sätt farligt att stoppa mens om du i övrigt är frisk. Om du känner att du ofta har behovet att slippa mens så kan det vara bra att diskutera med en barnmorska , distriktsläkare eller gynekolog för att hitta en mer långsiktig läsning. Det kanske är så att du inte vill menstruera alls och då finns det alternativ för det. Till exempel med ett kombinerat p-piller kan du skjuta upp mensen genom att äta flera kartor efter varandra.

Hur skjuter man upp sin mens?

Du kan skjuta på mensen antingen kombinerade p-piller som du redan tar regelbundet eller så kan du skjuta upp mensen med en kortare behandling som du kan få hjälp med av menskollens läkare. Det vanligaste preparatet heter Primolut nor och då påbörjar du behandlingen ungefär tre dagar innan beräknad start på din mens. När mensen redan har startat går det inte att förskjuta mens.

Hur försenar man sin mens naturligt?

Med hjälp av tabletter på recept kan man förskjuta mens mensen genom att förlänga menstruationscykeln. Tabletterna innehåller gestagen som är ett kemiskt framställt hormon. Gestagen finns även naturligt i kroppen - gulkroppshormon. Menscykeln styrs av hormoner och det går inte att skjuta upp mensen på annat sätt.

Vill inte ha mens på semestern?

Även om det går fint att bada eller åka skidor med menskopp eller tampong så kan det vara praktiskt att skjuta upp mens på semestern. Menskollens läkare kan hjälpa till med en tillfällig tablettbehandling för att flytta fram mensen.

Kvinna botad från menssmärtor
mens

.

Nej, så länge du är frisk i övrigt är det ofarligt.

Det går bra att skjuta upp mensen de gånger det är praktiskt för dig att göra det. Det finns också alternativ för dig som inte vill menstruera alls.

Det går inte att försena mensen på naturligt sätt.

Du kan skjuta på mensen bland annat med en kortare behandling som du kan få hjälp med av menskollens.se:s läkare.

Det finns en kortare tablettbehandling för dig som inte vill ha mens på semestern.

Få hjälp direkt vid mensförskjutning

Våra läkare tar hand om dig direkt, du får återkoppling inom 30 minuter.