Få hjälp med att skjuta upp mensen - menskollen.se

Få hjälp direkt vid mensförskjutning

Våra läkare tar hand om dig direkt, du får återkoppling inom 30 minuter.

När ska man börja med primolut nor?

Du påbörjar tablettbehandlingen minst tre dagar före väntad mens. Sen fortsätter du med tabletterna så länge som du vill skjuta på mensen, dock högst i två veckor. Mensen (blödning) inträffar två till tre dagar efter att du avslutat behandlingen.

Vad krävs för att man ska få primolut nor utskrivet?

När läkaren säkerställ att du inte har några kontraindikationer för behandlingen till exempel graviditet eller riskfaktor för blodpropp så har du möjlighet att få tabletter för mensförskjutning förskrivet via chat. Inget videomöte krävs.

Hur ofta kan man använda primolut nor?

Det är inte farligt att förskjuta menstruationen ofta som många tidigare trott. Däremot om du frekvent har ett önskemål att hoppa över mensen eller om du inte vill menstruera alls så kan ett kombinerat p-piller vara en god ide då du genom att äta flera kartor efter varandra kan skjuta upp mensen.

Hur funkar Primolut nor (noretisteron)?

Tabletterna Primolut nor innehåller gestagen som är ett kemiskt framställt hormon. Gestagen finns även naturligt i kroppen - gulkroppshormon. Menscykeln styrs av hormoner och på så sätt kan tillskott av just det här hormonet senarelägga menstruationen. Att förskjuta mens är inte farligt om man för övrigt är frisk men primolut nor biverkningar kan vara till exempel en stänkblödnin (lite blod kommer trots att man över primolut nor fortfarande).

Kan man använda primolut nor om du är gravid?

Nej, primolut nor ska inte användas vid graviditet. Om du är gravid men ändå har "oregelbunden mens" så är det inte mens utan en blödning i tidig graviditet vilket ofta förekommer utan att det är något fel på graviditeten. Blödning i tidig graviditet är inte förknippat med någon ökad risk för det barn som sedan föds. En blödning kan också vara början till ett missfall.

Kvinna glad
mens

.

Få hjälp direkt vid mensförskjutning

Våra läkare tar hand om dig direkt, du får återkoppling inom 30 minuter.